Hírarchívum 2020

Legóról szólt a Platán Hét


Idén sem maradt el a Platán hét iskolánkban. Az intézmény hagyományos projekt hete ezúttal meghívott vendégek nélkül valósult meg, de a programsorozat összeállításánál most is a gyerekek igényeit, érdeklődési körét vettük figyelembe. A hét témája a mindenki által közkedvelt Lego, illetve annak felhasználása volt a tanítási órákon. Az iskola honlapján ezen a héten minden nap 18.00 órától napi híradó, a LegÓra számolt be az eseményekről. A felvételekből kiderült, hogy a játékot kicsik és nagyok is örömmel használják, a diákok és pedagógusok kreativitása határtalan. 

A Platán héten a Lego mellett a leendő ötödikeseknek jutott főszerep. A nyolcadik évfolyamos tanulók levelet küldtek nekik, melyben napi feladatokat adtak az érintett diákoknak. Szerdán arra keresték a választ: a tantestületben kinek a kutyáját hívják Diónak.

2020.12.18. LegÓra híradó 5.nap

Lego project a Platán Héten 5.nap


 

Platán Hét lego project képei

2020.12.18. Vár-A-Varga


Iskolánk Lego karácsonyfadísz építő pályázatot hirdetett nagycsoportos óvodásoknak, melynek témája a Platán héthez kapcsolódott.  

 

A karácsonyhoz közeledve a célunk az volt, hogy igazi téli hangulatot varázsoljanak ezzel is a gyerekek otthonába.

A munkadarabok elkészítésében a szülők és a testvérek is segítettek, így bízunk benne, hogy a díszek megalkotása igazi családi délutánná vált. 

 

A beküldött, szép pályamunkák közül, a következők részesültek díjazásban: 

 

Szolnoki Netti - Malom Utcai Óvoda 

 

Nagy Natália - Malom Utcai Óvoda 

 

Katona Kende- Brunszvik Teréz Óvoda Árpád utcai Tagintézménye 

 

Juhász-Kiss Dorottya - Kertvárosi Katolikus Óvoda 

 

Az emléklapot és az ajándékokat eljuttatják a gyerekekhez. 

 

 

 

 

2020.12.18. Meseíró pályázat

 A Hódmezővásárhelyi Önkormányzat által kiírt Gyertyafény karácsonyi mese- és novellaíró pályázaton 3.b osztály négy tanulója is nevezett: Lantos Réka, Kovács Dóra, Sosterics Nóra, Molnár Patrícia. A meseíró versenyen Molnár Patrícia II., Sosterics Nóra III. helyezést ért el.

 

Gratulálunk nekik!

 

 

2020.12.18. Karácsonyi műsor

A 4. osztályosok karácsonyi műsora


Rácz-Balog Renáta mb. intézményvezető nyilatkozata a Rádió 7-nek a Platán Hétről:

KATTINTSON IDE A HANGANYAGÉRT

2020.12.17. LegÓra híradó 4.nap

Lego project a Platán Héten 4.nap


2020.12.16. LegÓra híradó 3.nap

Lego project a Platán Héten 3.nap

2020.12.17. Ők is lesznek ötödikesek2020.12.16-án a 4. évfolyamos tanulók különleges délelőttben részesültek. Ezen a napon felsős kollégák tartottak számukra órákat, mellyel bepillantást nyerhettek a "felsős létbe".
Többek között történelem, magyar, digitális kultúra, angol, természettudományos gyakorlatok tanórákon vehettek részt. A gyerekek minden órát kíváncsisággal vártak és pozitív élményekkel zártak.

2020.12.16. Nemzetközi képeslapküldés

 

 

Decemberben a 3.a osztály angolosai egy nagyon különleges projektben vettek részt. A csehországi Kozmice hasonló korú iskolásaival karácsonyi üdvözlőlapokat küldtek egymásnak, hogy játékosan megszerzett angoltudásukat azonnal a gyakorlatban is tudják alkalmazni. Élvezettel ismerkedtek a gyerekek cseh társaik neveivel, kézírásával és örömmel töltötte el őket, hogy rajzokat, egyedi gondolatokat is megoszthattak egymással. A levelezés januárban bemutatkozással és az iskolák bemutatásával folytatódik majd. 

 

 

 

2020.12.15. LegÓra híradó 2.nap

Lego project a Platán Héten 2.nap


Oldalak