Hírarchívum 2019

2019.12.20. Falukarácsonyi ünnepség és pizzázásDecember 15-én ismét egy színvonalas műsort mutattak be az iskolás gyerekek a Falukarácsonyon. A rengeteg fáradozás, próba, gyakorlás sikeres szerepléshez vezetett. A téli szünet közeledtével szerettünk volna a gyerekekkel együtt egy "jutalom pizzázáson" részt venni és kikapcsolódni.

2019.12.30. Boldogságóra - Boldogító jócselekedetek

                A december hónap témája a „Boldogító jócselekedetek” volt. Az órakezdő bevezető beszélgetés és mesét követően elkészítették az 1.a osztályos gyerekek a közös fenyőjüket, amire felírták, rajzolták a hónapban megvalósított személyes jó cselekedeteiket. Zenével zártuk a foglalkozást. Meghallgattuk Bagdi Bella „jó emberré csak a szívemmel válhatok” című dalát.

2019.12.20. Negyedik évfolyam karácsonyi műsoraA 4. évfolyamos tanulók egy nagyon meghitt karácsonyi műsorral örvendeztettek meg minket. A lélekig hatoló gondolatok mellett igazi karácsonyi hangulatot árasztó dalok is elhangoztak.
Az előadás Makrai Marcell (5.a) tanulóval koprodukcióban valósult meg.
Köszönjük a negyedikesek, Marci, valamint a felkészítő tanárok munkáját!

2019.12.19. Újságírásról és a kudarckezelésről szóló előadással folytatódott a hét
A Platán Hét harmadik napján az ötödikesek a Hős-képző elsősegélynyújtásról tartott rendhagyó óráin vettek részt. A 7.a osztálynak Szőke Balázs beszélt a célkitűzésről, kudarckezelésről. Az újságírás rejtelmeiről  Jancsovics Klaudia a Vásárhely24 újságírója mesélt a gyerekeknek.

2019.12.16. Adni jó!Karácsonykor rengeteg ún. cipősdoboz akcióban lehet részt venni. Mi a MosolyManó programjába kapcsolódtunk be. Összegyűjtöttük használt, de jó állapotú, már megunt vagy „kinőtt” játékainkat, könyveinket, cipősdobozokba rendeztük őket, majd becsomagoltuk karácsonyi papírba. A csomagokat ezután egy futár vitte el tőlünk a Máltai Szeretetszolgálathoz, hogy így rászoruló gyermekekhez jussanak. Lehet, hogy már karácsonyfák alatt várják a szentestét, hogy örömet okozzanak új gazdájuknak. És bizony öröm volt nekünk is elkészíteni a cipősdobozokat, mert adni jó!

Az 5.b osztály tanulói

2019.12.18. Angol verseny díjátadó

December 17-én került sor a Do you understand? városi angol szövegértési verseny eredményhirdetésére iskolánkban.


A díjazottak kategóriánként:

6. osztály

Solti Gréta Szent István Általános Iskola I. helyezett

Vinczenti Lujza Szent István Általános Iskola II. helyezett

Kovács Nóra Németh László Gimnázium és Általános Iskola III. helyezett

7. osztály:

Sirkó Regő  Szent István Általános Iskola I. helyezett

Füvesi Levente Sándor Szent István Általános Iskola II. helyezett

Martonosi Péter Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola III. helyezett

2019.12.18. Hősképző, sportdélután, doromb- és sütibemutató a Platán Héten

Kedden újabb programokkal folytatódott a Platán Hét. A Magyar Vöröskereszt Hősképző programján több osztály is részt vett. A rendhagyó órán Héjjáné Borbás Anikó, a Vöröskereszt vásárhelyi vezetője mutatta be a helyes és szabályos életmentést. Újra eljött a két játékos kutyus Molli és Zara. A délelőtt folyamán felsősök amerikai palacsinta napot tartottak. Juhász István különféle doromb hangszerekről mesélt 2. osztályosoknak. Délután a földszinti aulában amerikai sütemények bemutatója zajlott és sor került a Do you understand? városi angol szövegértési verseny eredményhirdetésére is. A felső tagozatosok sportdélutánján zsinórlabda bajnokság zajlott az osztályok között. A délutánt a tanárok és szülők közötti barátságos röplabdamérkőzés zárta.

 

2019.12.17. Közös mézeskalácssütés

 Már javában tart az adventi időszak, lassan elérkezik az év legszebb ünnepe, a Karácsony.  Az ünnepre készülődve közös mézeskalácssütést terveztünk a nagycsoportos óvodásokkal együtt. A jó hangulatban rengeteg szebbnél szebb mézes sütemény pihent meg a tálcákon. 

2019.12.13. Nyílt tanítási napDecember 12-én rendeztük meg  nyílt tanítási napunkat a Mártélyi Iskolában. A szülők és óvodapedagógusok betekintést nyerhettek, hogyan is zajlik egy matematika és egy magyar óra. A gyerekek örömmel mutatták meg tudásukat minden érdeklődőnek.

2019.12.17. Különdíj az iskola makettjére


2019. december 10 - én, Szegeden megrendezésre került a Csongrád Megyei Építész Kamara Elnöksége által meghirdetett „Az én lakóhelyem” megyei rajzverseny díjátadó ünnepsége. Csapatmunkában a Varga Tamás Általános Iskola makettjét készítették el a gyerekek! Eredményünk: a csapat Különdíjban részesült!


Csapat tagjai:            

Kérdő Bence 8.o.

Ferenczi Fanni 6.o.

Demeter Ágnes 6.o.

Csorba Laura 6.o.

Ajtai Brendon 6.o.

Nagy Zsolt Dominik 6.o.

Oldalak