Hírarchívum 2016

2016.12.20. Parázs mérkőzések és izgalom a zsinórlabda bajnokságon

A Platán Héten a sportdélután keretében zsinórlabda bajnokság zajlott a felső tagozatos osztályok között. Két korcsoportban mérkőztek meg egymással az osztályok.
Eredmények:

5-6. osztályos lányok:         7-8. osztályos lányok:

I.helyezett        6.b            I.helyezett        7.b

II. helyezett      5.b            II. helyezett      7.a

III. helyezett     6.a            III. helyezett     8.a

IV. helyezett     5.c              IV. helyezett     8.b

V. helyezett      5.a

 

2016.12.19. Vásárhelyi címer, esélyegyenlőség, sütiverseny, mászófal bemutató

A pénteki nap is tartogatott meglepetéseket a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola diákjainak. A reggeli órákban Lőkös Györgyi érkezett a másodikosokhoz és a vásárhelyi címer történetéről mesélt a gyerekeknek. Farkas László és Kurucsai Szabolcs az intézményben töltötte a délelőttöt és három osztállyal beszélgetett a fogyatékkal élők hétköznapjairól, a segítségnyújtás módjáról, örömeikről. Esélyóra elnevezésű foglalkozásaikon a gyerekek megtapasztalhatják a semmi sem lehetetlen érzést. A felső tagozatos tanulók az iskolai mászófalnál láthattak bemutatót, délután pedig a felnőtt pingpongosok szerveztek versenyt a gyerekeknek. Nagy Károly is ellátogatott az iskolába, ahol a „Semmiből valamit” kiállítás eredményhirdetése előtt az újrahasznosításról tartott érdekes, interaktív előadást a gyerekeknek.

2016.12.16. Színház, gitár és legóvár

CsütörtökönBenkő Brigitta vezetésével külső helyszínen, a BFMK épületében kulisszatitkokba nyerhettek bepillantást a kíváncsi másodikosok a reggeli órákban. És bár a tavalyi Platán varázs produkció során majdnem minden zegzugot megismertek a gyerekek, azért a bemutató most is tartogatott újdonságokat. A nyolcadikos diákoknak Túri Csaba tartott rendhagyó énekórát Gitárszenvedély címmel, s a bátrabb diákok az elektromos gitárt, és a wah pedált is kipróbálhatták. A negyedikes diákok mindeközben a Tehetségkapu oldallal ismerkedtek meg, így most már önállóan is tudják azt használni. Délután Borbély László, mentős látogatott el az elsősökhöz, és a segítségnyújtás alapjaival ismertette meg a legkisebbeket.

2016.12.16. "Téli játékok" rajzpályázat

 

 

A Tiszta Szívvel Egyesület évek óta meghirdette a gyerekek részére rajzpályázatát melynek idén "Téli játékok" címet adták. A rajzpályázaton iskolánkból Dunai Zita (3.a) 1. helyezést, Rozsos Alexandra 2. helyezést ért el rajzával.

 

2016.12.15. Önismeret, táncház, angol teadélután és drónok a Platán héten

A szerdai nap sem maradt program nélkül a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában. Laskai Nelli konfliktuskezelő tippekről, önismeretről, önkontrollról beszélgetett kicsikkel és nagyokkal, s tippeket adott ahhoz, hogyan kezeljék a gyerekek a kritikát. Nagy Tibor az uszodai élettel, az elsősegélynyújtás szabályaival ismertette meg a másodikosokat. Hegyi Endre Vásárhelyiek az I. világháborúban címmel mesélt a negyedikeseknek, akik régi fotókat is a kezükbe foghattak. Az ötödik évfolyamosoknak Máriás Ferenc a vízgazdálkodás méréseiről, tervezésről tartott előadás, s a diákok legnagyobb örömére drón segítségével mutatta be, hogyan lehet feltérképezni az iskola területét.

2016.12.15. Az év emberei Csongrád megyében

A Délmagyarország idén is keresi és megválasztja Az év embereit Csongrád megyében. Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón, Szentesen és Csongrádon is szeretnék megmutatni, hogy kik voltak 2016 hétköznapi hősei. Iskolánk Kurucsai Szabolcsot támogatja Az év emberei díj jelöltjei közül.  Farkas Lászlóval együtt hétről hétre ellátogatnak hozzánk azért, hogy megismertessék a gyerekeket a fogyatékkal élők hétköznapjaival. Esélyóra nevű érzékenyítő foglalkozásaik során, őszintén, nyíltan és jókedvűen beszélgetnek a gyerekekkel. Szavazni december 16-áig lehet az evembere@delmagyar.hu e-mail címen.

2016.12.14. „Semmiből valamit” kiállítás a Platán Héten

 


A Platán héten kerül megrendezésre a hulladékokból készült „Semmiből  valamit” kiállítás. Az alkotásokra lehet szavazni. Eredményhirdetésre a sütiverseny díjátadóján kerül sor. Köszönjük a sok ötletes művet

2016.12.14. Érdekes, izgalmas programok a Platán Hét folytatásában

Rendhagyó órákkal, játékos feladatokkal, sportversenyekkel folytatódott a Platán hét a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában. A beszégető kör keretein belül Barankai Csaba ismertette meg az elsősöket a méhész szakma különleges és érdekes világáról, Angyal Frigyesné a vásárhelyi hímzésről tartott előadást az érdeklődő ötödikes diákoknak, Terendi Viktória és Angyal Zsolt a Luca naptár hagyományát ismertette a hatodikosokkal, és a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság jóvoltából Cserhalmi Dezső az internet és drog veszélyeiről beszélgetett a hetedik évfolyamos diákokkal. A másodikosok pékségbe látogattak, ahol Sosterics Zsolt mutatta meg, hogyan és hol készül a vásárhelyi kenyér a Tarjáni Pékségben.

2016.12.14. Pékségben járt a 2.c

 

A Platán hét alatt a gyerekek különböző mesterségeket ismerhetnek meg. Ennek kapcsán a 2.c osztály  dec. 13-án délelőtt egy pékségben járt, ahol a kenyérkészítés lépeseibe kaptak betekintést. Megtudhatták miből készül az igazi kovászos kenyér, meddig kell a kenyeret keleszteni, mielőtt a szakajtóba, majd a kemencébe kerülne.  Különös érdeklődéssel nézegették a hatalmas dagasztó gépet, a kifli sodró gépet és a kemencét.

2016.12.13. Platán hét megnyitó


2016. december 12-én ünnepélyes megnyitóval kezdődött a karácsonyi ünnepkör hagyományos rendezvénye, a Platán hét. Farkas Zsuzsanna intézményvezető asszony után Vágó János, a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója köszöntötte a jelenlévő szülőket, diákokat és pedagógusokat.

 


promenad.hu/cikk/platan-het-a-varga-tamas-iskolaban-173237


www.vasarhelyitv.hu/hirek.php?hir=10146

Oldalak