Hírarchívum 2020

Október 23.-i megemlékezés

Szülői értekezlet

Kedves Szülők!


A járványügyi helyzetre való tekintettel szülői értekezletet online formában tartunk.

Részletekről az osztályfőnökök adnak tájékoztatást.

 

Tájékoztató

Kedves Szülők!
 
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma járványügyi intézkedési terve alapján a következőkről tájékoztatom Önöket.
 
Intézményünk alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást végez az iskolakezdés előtt és után is.
 
Iskolánkat kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja szeptember 1-től. Amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.
Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (pl. cukorbetegség, daganatos megbetegedés, máj-vesebetegség) vagy például immunszupprimált állapota miatt, erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak tekintjük. Igazolt hiányzás továbbá ha a tanuló hatósági karanténba kerül a részére előírt karantén időszakára.
A gyermek az iskolába - hasonlóan más megbetegedésekhez - kizárólag orvosi igazolással térhet vissza.
 
A tanítási órákon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező.
 
Tanévnyitó ünnepséget ebben a tanévben csak az első évfolyamos tanulóinknak szervezünk, melynek időpontja: 2020. szeptember 1. 8 óra, helyszíne a Platán udvar. Kérjük, hogy a járványügyi előírásoknak megfelelően törekedjenek a: 1,5 méteres távolság betartására, a kézfertőtlenítők használatára. Az udvaron a maszk viselése nem kötelező, de ajánlott.
 
A digitális munkarend idején megszokotthoz hasonlóan tisztelettel kérjük Önöket, hogy az iskola épületébe kizárólag indokolt esetben lépjenek. 
 
Rácz-Balog Renáta
mb. intézményvezető

Tankönyvosztás, javítóvizsga, első tanítás nap

Javítóvizsga:      2020. augusztus 26. (szerda) 9 óra

Gyülekezés a tanári szoba előtt a vizsgák megkezdése előtt 15 perccel.

Az érintettek a bizonyítványukat feltétlenül hozzák magukkal!


Tankönyvosztás: 2020. augusztus 27. (csütörtök) 8-17 óráig

Minden tanulónk térítésmentes tankönyvellátásban részesül. Az államilag ingyenes tankönyvek tartós tankönyvként az iskolai könyvtár állományába kerülnek, és azokat az utolsó tanítási napon a tanulók kötelesek visszaszolgáltatni az iskola könyvtárának.
A könnyebb megkülönböztetés érdekében könyvtári bélyegzővel látjuk el azokat a könyveket, amiket visszavárunk.


Első tanítási nap: 2020. szeptember 1. (kedd) 8 óra

Búcsú a 8. évfolyamtól

2020.06.24. Tanulóink alkotásai az év végi kiállításon

A Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola 2019/2020-as tanév év végi kiállításának néhány műalkotása


A digitális oktatatás nagyon megnehezítette a képzőművészetet oktató pedagógusok dolgát is. A gyerekeknek és a tanároknak is nagyon hiányzott, hogy közösen lépésről lépésre megbeszéljék, hogy az alkotási folyamat milyen irányban folytassa a tanuló. Mit kellene másként és hogyan is, ezt megmutatni a diákoknak, segíteni nekik.

Ezt úgy hidalták át a tanárok, hogy pl. Mucsi Zoltán tanár bácsi remek kis filmeket forgatott az alkotói folyamatról. Radicsné Nagy Andrea tanár néni pedig folyamatábrákat készített, felbontva az alkotási folyamatot lépésről lépésre. Természetesen ez sem tudta pótolni a személyes tanítás, a közösség hiányáról nem is beszélve, de ennek ellenére egy szép kis online kiállítást láthatunk az elkészült munkákból.

Köszönjük gyerekek a munkáitokat!


Tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről

2020.03.16.

Tájékoztatás

A három nagy mobil szolgáltató a Telenor, Telekom, és Vodafone a korona vírus helyzetre való tekintettel plusz ingyenes adatot szolgáltat ügyfeleinek március 16-tól és március 17-től kezdődően.

Telenor – 100 GB adatot biztosít egyszeri felhasználásra, ehhez le kell töltetni a My telenor appot és ott megrendelni a plusz adatforgalmat melyet  30 napig lehet felhasználni. bővebben: https://www.telenor.hu/extra-hipernet

Telekom – Egyszeri 10 GB extra adatot biztosít minden havi díjas és Dominos ügyfelének, melyet április 30-ig lehet felhasználni. Bővebben: https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/segitunk

Vodafone – Március 17-től 15 GB plusz adatot biztosít (3 hónapig, havi bontásban 5-5 GB/hónap). Minden lakossági és kisvállalati ügyfélnek. A havidíjas és feltöltőkártyás ügyfeleknek is járó extra adatkeretet a My Vodafone applikációban lehet aktiválni.

 

2020.03.15.

Tájékoztató a hódmezővásárhelyi közétkeztetésről március 16-tól


2020.03.15. 
Kedves Szülők!
 
Ezúton kérem, hogy a korábbi értesítéseknek megfelelően 2020. március 16-tól a tanulók ne jelenjenek meg az intézményben!

Azon  szülők gyermekeinek a számára, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához, kiscsoportos ügyeletet biztosítunk keddtől 8.00-tól 17.00-ig. Esetükben felhívom a figyelmet arra, hogy a kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mint ha otthon lenne a gyermek. Az igényeket (indoklással) 2020. március 16-án 12 óráig az iskola@vargatamas.hu elektronikus levelezési címre várom.

Üdvözlettel:
Rácz-Balog Renáta
mb. intézményvezető

2020.03.14.
Kedves Szülők!

1. Az Oktatási Hivatal honlapján  megjelent egy módszertani ajánlás az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarendre, amelyet az alábbi linken érnek el.
 
 
2. A tanulók felügyeletét otthon, családi körben szükséges ellátni, amennyiben egy családon belül nem megoldható, szomszédok, családok összefogásával, a tevékenységnek az egyes családok munkavállalói kötelezettségeinek megfelelő ütemezésével, azonban ebben ez esetben is kis csoportos felügyeletet biztosítva – a nagyszülők felügyeleti feladatellátásának kizárásával, a nagyszülők egészségi állapotának megóvása érdekében.
 
3. Azon családok esetében, ahol indokoltan, végképp nem megoldott a gyermekek felügyelete, intézményesített keretekben kis csoportban szükséges teljesíteni a gyermekek felügyeletét. Ennek részleteiről legkésőbb hétfőn tájékoztatjuk Önöket!
 
4. A gyermekétkeztetés önkormányzati feladat, az iskolaépületeket nem zárjuk be, az iskolai étkezőket azonban tömegesen nem lehet használni. Akik esetében intézményi gyermekfelügyeletre kerül sor, az étkeztetést a továbbiakban is biztosítani szükséges, viszont a gyermekek étkeztetése ekkor is csupán kis csoportokban valósulhat meg. Bővebb információ később!

5. Az iskola épületét nem zárjuk be.  Sok tanuló az intézményben hagyta a felszerelését, amire az otthoni tanuláskor szükség lesz. Kérem a szülőket, hogy a könyveket, füzeteket, illetve a gyermekeik egyéb szükséges felszerelését vigyék haza!
Az alábbi időpontokban tudnak bejönni a felszerelésekért: kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken reggel 8-tól délután 2-ig.
 
6. Az utazó gyógypedagógiai szolgálat az érintett diákoknál szünetel.
 
7. A már korábban egyeztetett védőoltásokról később közlünk információt.
 
Ezúton is köszönjük együttműködésüket, türelmüket. Kollégáim hétvégén is azon dolgoznak, hogy minél hamarabb, minél gördülékenyebben tudjon folytatódni a tanév.
 

Rácz-Balog Renáta

mb. intézményvezető


 

2020.03.14.
Kedves Szülők!
 
2020. március 16. napjától a tanév tantermen kívüli digitális munkarend szerint folytatódik, amelynek értelmében a tananyag oktatása digitális formában, a tanulók intézményben való megjelenése nélkül történik. Kérjük, fokozott figyelemmel kövessék honlapunkat vagy Facebook oldalunkat, ahol folyamatosan frissítjük híreinket.

Rácz-Balog Renáta

mb. intézményvezető

 

2020.03.12.


Tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről

Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a kialakult koronavírus helyzettel kapcsolatban iskolánk az alábbi intézkedéseket hozta:

  1. Kiemelt figyelmet fordítunk a szükséges fertőtlenítés és takarítás elvégeztetésére.
  2. A kézmosószer, kézfertőtlenítőszer biztosított az intézmény tanulói, dolgozói és látogatói számára.
  3. Tanulóinknak levetítjük a https://koronavirus.gov.hu/megelozes
  4. linken található videókat, melyek a helyes kézmosásról és a megelőzésről informálják a nézőket.
  5. A Lázár Ervin program keretein belül tervezett előadások látogatását, és a péntekre tervezett iskolai ünnepséget nem tartjuk meg. Az ünnepi műsorra készülő gyerekek műsorát videóra vesszük, és le vetítjük a diákoknak.
  6.  Április 15-ig az úszás- és vívásoktatás átmenetileg szünetel.
  7. A pénteki napon a  Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság  együttműködésében Dr. Mándoki Anna  egy, a koronavírus megelőzésével kapcsolatos rendkívül hasznos, informatív prezentációt ismertet az intézmény teljes tanulói közössége részére. 

A 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartása tilos, így:

  1. elmarad a városi népdaléneklő verseny
  2. színházi (bérletes) előadásokon nem veszünk részt
  3. a diákolimpiai versenyeket (mezei futóverseny) lemondták.

Azok, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodásuk során, ne menjenek be az iskolába, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat, és kövessék az ő utasításait, ezen kívül más teendőjük nincsen.

 

Kérem, hogy csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) szereplő információkat vegyék figyelembe.

Rácz-Balog Renáta

mb. intézményvezető

 

 

2020.04.01. Beiratkozás

Kedves Szülők! 

A 2020/2021-es tanítási évre történő iskolai beiratkozások szervezését – figyelemmel az országos járványügyi helyzetre – az emberi erőforrások miniszterének 7/2020. (III. 25.) határozata a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról rendkívüli módon szabályozza.

Iskolánk április 28-ig hivatalból felveszi a körzetébe tartozó azon gyermeket, aki vonatkozásában nem érkezett jelzés arról, hogy más általános iskola felvette és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt. A szülők, gondviselők a beiratkozó gyermek körzeti iskoláját megtalálják az alábbi keresőben:

https://kir.hu/korzet


A Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola körzetébe tartozó utcák:


https://kir.hu/KIR2_KORZET_3H/Pub/JelReszletes/13499


A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor. Amennyiben intézményünkben a körzetünkbe tartozó és hozzánk beiratkozó tanulók létszáma megengedi, úgy 2020. április 28. és május 15. között jelentkezhetnek iskolánkba a nem körzetünkben élő kisgyermekek is. Ezt megtehetik elektronikusan az e-Kréta felületen:


https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap


Kérjük, amennyiben az e-Kréta felületet választják, előtte ismerjék meg az elektronikus beiratkozás menetét a következő linken:


https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106 


Az iskolánkkal való kapcsolatfelvételre a telefonos, elektronikus megkeresést javasoljuk. Az adategyeztetés az elektronikus KRÉTA-rendszerben történik 2020. május 21-éig.  Intézményünk a körzetünkbe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan 2020. május 21-ig dönt, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt és az érintett gyermek, kötelező felvételét biztosító általános iskola vezetőjét.

kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel elsősorban az elektronikus megkeresést javasoljuk, de ha ez nem megoldható, lehetőség van a személyes egyeztetésre is. Kérjük, hogy ebben az esetben időpontegyeztetés céljából telefonon vegyék fel velünk a kapcsolatot (06-62-245-877). 

Örömmel tölt el bennünket, ha gyermekeik számára a mi intézményünket választják!

Rácz-Balog Renáta

mb. intézményvezető


Tájékoztató levél szülőknek a beiratkozáshoz

 

 A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

 - A gyermek születési anyakönyvi kivonata

 - A gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványok.
 - A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)   
 - A gyermek törvényes képviselőinek személyazonosító igazolványa.
 - Nyilatkozat a gyermek felügyeleti jogának gyakorlásáról.
 - A szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező nem magyar állampolgárok Magyarországon történő beiskolázásához         szükséges dokumentumok: regisztrációs igazolás vagy tartózkodási kártya vagy állandó tartózkodási kártya.
 - Nyilatkozat arról, hogy a szülő valamelyik egyházi jogi személy által szervezett hit- és erkölcstanoktatást, vagy az állami                erkölcstanoktatást igényli gyermeke számára.

2020.05.22. Iskolai felügyelet

Kedves Szülők!

 

A tanév végéig a digitális munkarend szerint fognak tanulni diákjaink.

2020. június 2-től június 26-ig minden iskolában meg kell szervezni az iskolákba járó gyermekek felügyeletét.

A felügyelet keretében napközi, szakkör, sportfoglalkozás, egyéni vagy csoportos felzárkóztató foglalkozás, fejlesztőfoglalkozás, egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő foglalkozás tartható.

Intézményünkben ezt 7.00 és 17.00 óra között vehetik igénybe.

Kérjük, az osztályfőnökön keresztül jelezzék, ha gyermekük részére felügyeletet igényelnek! 

Kérjük, jelezzék azt is, hogy mely napokon hány órától hány óráig tartják ezt szükségesnek.

Az étkeztetéssel kapcsolatos információkkal kapcsolatban a Hód-Menza Nonprofit Kft-az illetékes.


Rácz-Balog Renáta

mb. intézményvezető

Oldalak