E-napló

Levelezés

Bejelentkezés

Képgaléria

Névnap

2017. július 24., hétfő, Kinga, Kincső

Szavazás

Hogy érzed magad az iskolában?
Szeretek itt tanulni, szí­vesen járok ide.
70%
Nem szeretem ezt az iskolát.
30%
Összes szavazat: 57

Hírarchívum 2017

Platán Party 2017

 
 

Köszönetnyilvánítás

Minden támogatónknak köszönjük szépen a felajánlásokat!


 
 

2017.06.23. Lezárult a tanév

 

 

Június 22-én, csütörtökön délután zajlott iskolánkban a tanévzáró ünnepség. A diákok megkapták bizonyítványaikat, ezzel pedig hivatalosan is kezdetét vette számukra a két hónapos nyári szünet. A hatodik osztályosok műsora után az ünnepséget egy vihar szakította félbe, ezért a könyvek átadására és a díjak kiosztására már az osztálytermekben került sor.

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

Tájékoztatjuk, hogy 2017. év nyári szünetében is megszervezésre kerül azoknak a  6-10 éves korú gyermekeknek

a napközbeni felügyelete, akiknek a szülei munkavégzésük miatt nem tudják az elhelyezésüket megoldani.

A nyári szünidei felügyelet megszervezésére a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában

kerül sor július hónapban. A letölthető nyilatkozatot kitöltve 2017. június 22-ig a Polgármesteri Hivatal

Népjóléti csoportjánál (volt Okmányiroda 7-es ablak) leadni szíveskedjenek.

 

Tájékoztató és nyilatkozat letölthető ITT.

 
 

2017.06.19. Elballagtak a 8. osztályosok


Június 17-én, szombaton délelőtt 44 8. osztályos tanuló énekelve vonult végig az iskola tantermein, folyosóin, felidézve nyolc év emlékeit.  Az iskola udvarán verses-zenés műsorral köszöntek el egykori iskolájuktól a ballagó nyolcadikosok. A műsorban volt egy meglepetés is: a végzős diákok testvérei köszöntek el tőlük, örömkönnyek közepette. Zárásként Caramell – Szállok a dallal című számára egy-egy lufit engedtek el a ballagók.

Horgász tábor Mártélyon

 
 

2017.06.12. Vívó Diákolimpia

 

Június 2-án rendezték meg a Vívócentrumban a Vívó Diákolimpiát, azon iskolák 3-4. osztályos diákjainak a számára, akik részt vesznek a városi iskolai vívó programban. Iskolánkból 16 tanuló vett részt. Mind a lányoknál, mind a fiúknál a csoportokból való továbbjutás után egyenes kieséses rendszerben zajlott tovább a verseny, a lányoknál a legjobb 4 versenyző közé bejutott Szűcs Enikő (3.c), ahol végül a 3. helyen végzett.

2017.06.09. Országos döntőben iskolánk csapata

 

A Reformáció Emlékév kapcsán meghirdetett „Utazás Wittenbergbe” országos vetélkedőnek május 26-án tartották a középdöntőjét. A második fordulóban a korábbi kérdéseknél némileg nehezítettebb teszt kitöltése tette próbára a versenyzők tudását. A teszt kitöltésére 60 perc állt rendelkezésre. Az eredmények a pontszám és teszt kitöltésének ideje alapján születtek. Eredményei alapján az országos döntőbe bejutott iskolánk csapata: Szabó Evelin, Maszlag Viktória, Korom Norina (6.b). Felkészítő tanáruk: Bányai Csabáné.

A döntőre októberben kerül sor, melynek fődíja egy utazás a reformáció bölcsőjébe, Wittenbergbe.

2017.06.09. ÖKO szakkörösök a Környezetvédelmi Világnapon


Június 7-én a Környezetvédelmi Világnap alkalmából rendezett városi programon vettek részt az ÖKO szakkörös gyerekek és az 5. c osztály. Itt került sor a komplex, egész éven át tartó online környezeti verseny eredményhirdetésére. A „Macskák” csapata városi 4. helyezést ért el a 6 díjazottból. A csapat tagjai: Bodzsár Minna, Spissák Ákos és Ruza Áron (2.a). Felkészítő tanító: Fodor Adél. Az ÖKO – manók 5. helyezett lett, a csapat tagok: Vízhányó Andrea, Demeter Ágnes, Szűcs Enikő (3.c). Felkészítő tanító: Varga Karolina.

2017.06.08. Levelezős német csapatverseny

2017 tavaszán Frühling in den DACH-Ländern címmel országos német levelezős csapatversenyt hirdetett a HEBE Kft. A verseny célja, hogy megismertessék a tanulókat Németország, Svájc és Ausztria tavaszi ünnepeivel, szokásaival, és elmélyítsék szókincsüket a témakörökben. A verseny egy feladatlap kitöltésére és egyéni, illetve csapatos projektmunkák elkészítésére épült. Iskolánkból két csapat indult az országos megmérettetésen. Doktor Dorina (4.b), Nagy Noémi (4.a), Patócs Gábor és Patócs Richárd (4.b) csapata 5. helyezést, Farkas Alma (4.a), Hajdú Vencel (4.a), Korsós Dorka (4.a) és Mészáros Krisztián Olivér (4.a) csapata pedig 12. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Tomonyiczka-Szilágyi Erika.

Oldalak