E-napló

Levelezés

Bejelentkezés

Képgaléria

Névnap

2017. március 26., vasárnap, Emánuel

Szavazás

Hogy érzed magad az iskolában?
Szeretek itt tanulni, szí­vesen járok ide.
70%
Nem szeretem ezt az iskolát.
30%
Összes szavazat: 57

Hírarchívum 2017

2017.03.20. Párbeszéd a gyermekutaztatás szabályairól

Tisztelt Szülők!


A tragikus veronai buszbaleset után a kormány megvizsgálta, hogy szükség van-e a jogszabályok szigorítására.

A lehetséges szigorításokkal kapcsolatban a kabinet szeretné kikérni a magyar állampolgárok véleményét,

különös tekintettel a gyermeket nevelő szülőkre. A párbeszéd elősegítésére a kabinet internetes konzultációt indított.

 

A március 20-ig kitölthető online kérdőív elérhető az alábbi oldalon:

https://konzultacio.kormany.hu/

 

Kérjük, mondják el Önök is véleményüket a lehetséges módosításokkal és szigorításokkal kapcsolatban.

Véleménynyilvánításukat előre is köszönjük.

 

Üdvözlettel:

 

Emberi Erőforrások Minisztériuma

 
 

Óvodás program

2017.03.08. Angol versenyeredmény


A Christmas is All Around országos angol nyelvű levelező versenyen eredményesen szerepeltek 4. osztályosaink csapatai. Starter kategóriában Dévay Jázmin, Horváth Erika, Hegedűs Zétény Kenéz és Rabie Jumana Rosa (4.a) 4. helyezést, Balázs Benjamin, Budincsevich Péter, Ducza Roland és Sós Dávid Gábor (4.b) 7. helyezést, Boldizsár Lara, Nagy Hédi, Terhes Boglárka (4.b) és Vörös Bettina (4.a) 9. helyezést ért el. Felkészítő tanáraik: Botkáné Kovács Henriett és Magyar Nóra.

 

Az egyházak képviselőinek tájékoztatása

Az egyházak képviselőinek tájékoztatása a hit- és erkölcstan oktatás megszervezéséről

a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában 2017. március 7. 17.00 óra.


Tájékoztató dokumentum

 
 

2017.03.01. Nyílt tanítási órák MártélyonFebruár 14-én és 21-én nyílt tanítási órákon vehettek részt a leendő elsős gyermekek szülei a Mártélyi Tagintézményben. Sok érdeklődő tekintette meg a magyar, matematika és angol órákat.

2017.02.28. A Muzsikás együttes tartott rendhagyó énekórát

 

Rendhagyó énekóra keretében ismételten iskolánkba látogatott, az autentikus népzenét játszó Muzsikás együttes. Egy órás élményt adó műsorral készültek az iskola diákjainak és tanárainak, amit a gyerekek nagy örömmel és aktivitással fogadtak. Közös éneklés és a zene szeretete egy felejthetetlen, jó hangulatú élménnyel zárult.

 

Videó a koncertről 1.

Videó a koncertről 2.

Videó a koncertról 3.

Videó a koncertről 4.

2017.02.28. Iskolánk díjazottjai a Városi Sportünnepségen

 2017 február 25-én a Városi Sportnapon „Jó sportoló, jó tanuló” díjat vehetett át iskolánk két tanulója Nagygyörgy Boglárka és Gulyás Zoltán (3.a) kiváló sportolói és tanulmányi teljesítményéért. Kiválói testnevelői munkájáért elismerésben részesült iskolánk pedagógusa Schuster Ottóné.

 

 


2017.02.27. Újabb sakksikerek

 


A közelmúltban rendezett  Országos Sakk Diákolimpián Márkus Molli 4.a osztályos tanuló korcsoportjában I. helyezést ért el.  2017. február 11-én tartották a Kecskeméti Tél 2017 országos gyermek sakkversenyt, melyen Molli  I. helyezett lett.

2017.02.27. Afrikai hangulat és télűzés is volt az alsós farsangon

Február utolsó péntekén tartották az alsó tagozatosok a farsangi mulatságot, melyen jó hangulatban és kreatív jelmezekben nem volt hiány. A tornaterem feldíszítésében a szülők is besegítettek, igazi farsangi hangulatot varázsolva. A közönség – szülők, nagyszülők, testvérek – és a zsűri előtt többek között megjelent sündisznó, egy igazi könyvmoly, kürtőskalács, focista, kalóz, szupernagyi, Harry Potter, boszorkány és varázsló, sorra jöttek a szuperhősök: Hulk, Pókember, Vasember. Csoportos jelmezes bemutatóval is készültek az osztályok, melynek során megelevenedett az afrikai szavanna, macskák és egerek kergették egymást, legó kockák vonultak fel, és télűzést is láthattak a nézők.

2017.02.24. Iskolai féléves kiállítás

A féléves kiállítással arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a rajz és vizuális kultúra módszertana és feladatai eléggé megváltoztak az idők folyamán. Sok tanulóban megtalálható a kreativitás csak megfelelő feladatot kell elé tenni, hogy kibonthassa azt. Amint látható sokféle témakörben készítettünk alkotásokat a félév során, hogy tágabb perspektívában szemléljük a világot. A vizuális kultúra tantárgya arra szolgál, hogy a látott világot megfelelően értelmezzük, főleg abban a korban ahol rengeteg vizuális inger éri az embereket. Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok, aki megtekinti a kiállítást


Purak Ákos

Oldalak