E-napló

Levelezés

Bejelentkezés

Képgaléria

Névnap

2017. február 26., vasárnap, Edina

Szavazás

Hogy érzed magad az iskolában?
Szeretek itt tanulni, szí­vesen járok ide.
70%
Nem szeretem ezt az iskolát.
30%
Összes szavazat: 57

Hírarchívum 2017

Óvodás programokIskolánk 2017. február 9-én ismét megnyitja kapuit az ovis gyermekeknek és szüleiknek. A nyílt órák lehetőséget biztosítanak az érdeklődők számára, hogy betekintést nyerhessenek a nálunk folyó szakmai munkába.  Reméljük, a nyílt délelőtt után mindenki választ kap a kérdéseire, s 2017. március 9-én ellátogat hozzánk a Mesevár programunkra is.Látogatható órák

Pályaválasztással kapcsolatos hírek

A „Csongrád megyei továbbtanulási és pályaválasztási tájékoztató 2017-2018. tanév” c. kiadvány elkészült fejezetei és az iskolai adatlapok többsége a www.csmpsz.hu/bejelentkezes/menu_pavkotet17-18 oldalon már megtekinthetők és letölthetők.

A teljes kötet megtekinthető ITT.

OM azonosítók és tanulmányi területek jegyzéke:

www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/2016_2017beiskolazas/om_azonositok_2017_2018

 
 

Szülői értekezlet

Alsós: 2017. február 6. hétfő 17 óra


Felsős: 2017. február 7. kedd 17 óra


Mártélyi Tagintézményben: 2017. február 9. csütörtök 16.30

 
 

2017.01.26. Óvó nénik, óvó bácsik jártak iskolánkban

Volt óvó néniket és óvó bácsikat vártak szeretettel 2017. január 25-én nyílt órák keretében iskolánk első és második évfolyamos tanulói. Csillogó és boldog tekintetek fogadták az intézménybe látogató 20 óvópedagógust, akik az iskolába lépve magukhoz ölelték volt kisebb és nagyobb diákjaikat is. Az órák utáni kötetlen beszélgetés során kiderült, hogy a vendégek számára fontos a visszajelzés, hiszen a legalább 3 év együtt töltött idő során rendkívül szoros kötődés alakul ki a felnőttek és a hozzájuk tartozó gyermekek között. Kiváló az együttműködés a város óvodáival és úgy érezzük a kapcsolattartás ezen formája a gyermekek számára is rendkívül motiváló erővel bír.

promenad.hu/cikk/csillogo-tekintetek-a-talalkozaskor-174510

2017.01.19. „Mesés táj”gyerekszemmel

Első alkalommal rendezték meg Mártélyon azt a rajzversenyt, melyet Tornyai János tiszteletére szervezett a Mártélyi óvoda. A verseny témája a Mesés tájvolt. A megmérettetésre óvodások és alsó tagozatos iskolások rajzait várták. A felhívásra 53 pályamű érkezett - Hódmezővásárhelyről, Mártélyról és Szegedről is, közülük választották ki a legjobbakat szerda délelőtt Mártélyon megrendezett eredményhirdetésen. A beérkezett munkákat a Faluházban állították ki, a rajzokra a közönség is szavazhatott. A pályaműveket háromtagú zsűri bírálta el, Erdős Péter hódmezővásárhelyi festőművész, B. Kovács Emőke mártélyi képzőművész, valamint Borsos József polgármester.

 

2017.01.19. Kazinczy Szépkiejtési verseny iskolai fordulója

Január 18-án tartottuk meg az iskolai Kazinczy Szép Magyar Beszéd Versenyt, ahol a következő eredmények születtek:

5-6. osztály

I. Kis Laura Lolli 6.a

II. Fehér Hanna 5.c

III. Kopornyik Máté 5.a és Sós Levente 5.a

IV. Ocskó Dorina 5.a

7-8. osztály

I. Török Beáta 7.a

II. Fehérvári Mária 8.a

III. Csanki Melinda 7.a

IV. Kovács Tünde 7.b

2017.01.18. ÖKO szuperosztály
2017. január 13-án, pénteken ÖKO-szuperosztály vetélkedő volt a 9 felső tagozatos osztály között. A feladatok közt volt szövegértéses és rajzos is. Az iskolai ÖKO-fal is sokat segített a kérdések megválaszolásában. A rajzos feladatban a FÖLDET érintő problémákat kellett lerajzolniuk a diákoknak.

2017.01.13. Aranytoll szépíró verseny

 


Klauzál Gábor Általános Iskola rendezte meg idén is az Aranytoll szépírási versenyt, melyen a város általános iskolásainak 2., 3., és 4. osztályos diákjai vettek részt meg. Idén hét általános iskolából 66 gyermek gondolta úgy, hogy megméretteti magát a versenyen. A 3. osztályosok között Tóth Kinga 3.a osztályos tanuló III. helyezést ért el. Közönségdíjas lett Sós Gréta 2.b osztályos tanuló.

2017.01.10. Karácsonyi sakkozás

 Karácsony előtt rendezték meg a VIII. Karácsony Kupa Sakk bajnokságot. A 2005-2006 között születettek korcsoportjában Molnár Mihály 4.b osztályos tanuló III. helyezést szerzett.

2017.01.05. Egyetemi hallgatók hospitálása

Iskolánkban teljesítette gyakorlatát öt pedagógus hallható a Szegedi Tudományegyetem és intézményünk sok éves együttműködése révén. A hospitálás a tanév első félévében 2016. október 12. és november 25. között valósult meg, amelynek során a pedagógusjelöltek iskolánk mentortanárai segítségével szerezhettek tapasztalatokat az iskolában folyó munkáról a tanórákon és az azokon kívüli tevékenységek keretében. A leendő tanároknak összesen 20 órát kellett teljesíteniük, amelyen szívesen vettek részt a kötelező óráikon túl is. Az iskolai gyakorlat a Szegedi Tudományegyetem "A hatékony nevelés-oktatás feltételei" elnevezésű kurzusának egyik elemeként valósul meg iskolánk hat mentortanárának (Botkáné Kovács Henriett, Csikós Erzsébet, Garai-Szabóné Póth Edit, Horváth Tímea, Lénárt Dóra, Vicsainé Kabók Ibolya)