Kedves Szülők! 

A 2020/2021-es tanítási évre történő iskolai beiratkozások szervezését – figyelemmel az országos járványügyi helyzetre – az emberi erőforrások miniszterének 7/2020. (III. 25.) határozata a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról rendkívüli módon szabályozza.

Iskolánk április 28-ig hivatalból felveszi a körzetébe tartozó azon gyermeketaki vonatkozásában nem érkezett jelzés arról, hogy más általános iskola felvette és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt. A szülők, gondviselők a beiratkozó gyermek körzeti iskoláját megtalálják az alábbi keresőben:

https://kir.hu/korzet

A Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola körzetébe tartozó utcák:

https://kir.hu/KIR2_KORZET_3H/Pub/JelReszletes/13499

A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor. Amennyiben intézményünkben a körzetünkbe tartozó és hozzánk beiratkozó tanulók létszáma megengedi, úgy 2020. április 28. és május 15. között jelentkezhetnek iskolánkba a nem körzetünkben élő kisgyermekek is. Ezt megtehetik elektronikusan az e-Kréta felületen:

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

Kérjük, amennyiben az e-Kréta felületet választják, előtte ismerjék meg az elektronikus beiratkozás menetét a következő linken:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106 

Az iskolánkkal való kapcsolatfelvételre a telefonos, elektronikus megkeresést javasoljuk. Az adategyeztetés az elektronikus KRÉTA-rendszerben történik 2020. május 21-éig.  Intézményünk a körzetünkbe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan 2020. május 21-ig dönt, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt és az érintett gyermek, kötelező felvételét biztosító általános iskola vezetőjét.

kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel elsősorban az elektronikus megkeresést javasoljuk, de ha ez nem megoldható, lehetőség van a személyes egyeztetésre is. Kérjük, hogy ebben az esetben időpontegyeztetés céljából telefonon vegyék fel velünk a kapcsolatot (06-62-245-877). 

Örömmel tölt el bennünket, ha gyermekeik számára a mi intézményünket választják!

Rácz-Balog Renáta

mb. intézményvezető


Tájékoztató levél szülőknek a beiratkozáshoz

 

 A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

 - A gyermek születési anyakönyvi kivonata

 - A gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványok.
 - A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)   
 - A gyermek törvényes képviselőinek személyazonosító igazolványa.
 - Nyilatkozat a gyermek felügyeleti jogának gyakorlásáról.
 - A szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező nem magyar állampolgárok Magyarországon történő beiskolázásához         szükséges dokumentumok: regisztrációs igazolás vagy tartózkodási kártya vagy állandó tartózkodási kártya.
 - Nyilatkozat arról, hogy a szülő valamelyik egyházi jogi személy által szervezett hit- és erkölcstanoktatást, vagy az állami                erkölcstanoktatást igényli gyermeke számára.