Body: 

 

 Beiratkozással a kapcsolatos információk!


Kedves Szülők!

 

A 2022/2023-as tanévre történő beiratkozást 2022. április 21-22-én 8-19 óra között tartjuk. 

A beiratkozás során a személyes megjelenés kötelező, azonban 2022. április 6-tól a szülők számára lehetőség nyílik arra, hogy a Kréta E-Ügyintézés felületen a (http://eugyintezes.e-kreta.hu/) előzetesen beküldjék gyermekeik adatait iskolánkba. 

 

Gyermekük felvételéről az iskola később küld értesítést. 

 

 Felvételhez szükséges kitöltendő dokumentumok:   - Felvételi kérelem

                                                                                   - Nyilatkozat- Életvitel szerű ottlakásól

                                                                                   - Nyilatkozat- A gyermek törvényes képviseletéről

                                                                                   - Nyilatkozat - Hit- és erkölcstan oktatásról   

 

Köszönjük  


https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

 


Elsős tanítók bemutatkozása:

 Immár négy éve dolgozom a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában. Jelenleg második és negyedik osztályban tanítok matematika és testnevelés tantárgyat. Munkám során már első osztálytól igyekszem megtalálni az egyensúlyt a digitális és a manuális eszközök használatában. Manapság már szállóigévé vált, hogy a mai gyermekek már a digitális világba születtek, így csak ezek az eszközök segítségével lehet motiválni őket. Ezzel szemben eddigi tapasztalatom azt mutatja, hogy pont az „okos” eszközök mindennapi használata miatt a diákok nagyon szeretik a hagyományos játékokat az órákon.

A tanulás fontosságán túl olyan osztályközösség kialakítására törekszem, ahol a gyerekek tisztelik, segítik és elfogadják egymást. Fontos számomra, hogy a szülőkkel szoros kapcsolatot tudjak kiépíteni, mert csak egymást támogatva érhetünk el sikereket. Céljaim között szerepel, hogy a gyerekek szeressék az iskolát, a tanulást, érdeklődjenek a világ dolgai iránt, találják meg miben tehetségesek. Intézményünkben már első osztálytól különböző szakkörökre járhatnak a diákok, például informatikára. Ezeken a foglalkozásokon a gyermekeknek megmutatom, hogy a digitális eszközöket mire lehet használni a játékon kívül, valamint a programozás játékos formájával is megismerkedhetnek az iskola drónját vagy lego robotjait használva. A lego több alkalommal is megjelenik az óráimon, legyen szó akár matematika órán az összeadás rejtelmeinek elsajátításáról vagy akár csoportalkotásról is.

Már izgalommal várom a közös munkát a leendő elsősökkel, nagyon motiváló tud lenni a sok csillogó szempár, ahogy érdeklődve figyelnek és minden újdonságra rácsodálkoznak. Szinte mindennap megjelenik az „aha-élmény”, ami a diákok és a pedagógusok számára is örömet okoz.


      Horváth Tímea vagyok, az egyik leendő első osztály osztályfőnöke. Húsz éve tanítok, 2002-ben diplomáztam Baján az Eötvös József Főiskola Pedagógiai Fakultásán tanító szakon, később a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának nyelv – és beszédfejlesztő tanári szakát is elvégeztem.

A tanítást hivatásomnak tartom. Szívügyem, hogy az osztályomba érkező gyerekek napjai családias légkörben, jó hangulatban, biztonságban teljenek. Osztályaimat mindig összetartó közöséggé, egymást szerető és segítő csoporttá formálom. Mindezek mellett következetesen a teljes fegyelemre, a szabályok betartására nevelem a tanulókat.

     Általában a humán tantárgyakat tanítom, míg tanítótársam a reál tárgyakat. Arra törekszem, hogy a gyerekek szeressenek iskolába járni, tanulni, a tudás érték legyen számukra. Fontosnak tartom az értékközvetítést a magyar nyelv, a magyar irodalom és a művészetek területén egyaránt. Az osztályaimba járó gyermekek ének-zenei képzésére, fejlesztésére kiemelt figyelmet fordítok. Nagy örömmel vezetem az iskola énekkarát.

A gyerekekkel szívesen veszek részt iskolai és városi programokon, tanulmányi és művészeti versenyeken, illetve kirándulásokon. 

Az előttünk álló négy évet tanítótársammal, a gyermekekkel és a szülőkkel őszinte, szoros együttműködésben tervezem eltölteni.

Szeretettel várom a leendő első osztályos gyermekeket!