Digitális munkarend

2020.02.17. Farsangi mulatság


Február 14-én került megrendezésre farsangi ünnepségünk az iskolában. A gyerekek meglepetés, zenés produkcióval készültek a szülők számára. A mulatságon zene, büfé várta a résztvevőket, majd az egyéni jelmezek bemutatkozása után kézműves foglalkozáson és sportos ügyességi játékon vehettek részt a gyermekek a szülőkkel együtt. 

2020.02.13. Télűző busóálarcÉrdekel, kik azok a busók és hogyan farsangoltak a régi hagyományok szerint? 

A nagycsoportos óvodásokkal közösen kézműves foglalkozás keretein belül  a farsangi. Időszakhoz kapcsolódva igazi hagyományőrző busómaszkokat készítettünk és megismerkedtünk néhány népszokással is.

2020.02.03. "Hétmérföldes csizma" mesevetélkedőJanuár 30-án mesevetélkedőnk került megrendezésre. A nagycsoportos óvodásokkal együtt vegyes csoportokat alkotva rejtélyes feladványokat oldottunk meg. Köszönjük Horváth Tibor közreműködését is. 

2020.01.08. Egy tábla csokival a beteg gyermekekért"!

Vincze Gábor és Hetényi Zsuzsa segítségével a Mártélyi Iskolába is eljutott az idei csokigyűjtés felhívása! Kicsik és nagyok közösen tették sikeressé a jótékonysági édesség gyűjtést . A szeretet ünnepén ismét sikerült néhány gyermek arcára mosolyt csalnunk és egy-egy jókívánsággal kedveskednünk nekik!

2019.12.20. Falukarácsonyi ünnepség és pizzázásDecember 15-én ismét egy színvonalas műsort mutattak be az iskolás gyerekek a Falukarácsonyon. A rengeteg fáradozás, próba, gyakorlás sikeres szerepléshez vezetett. A téli szünet közeledtével szerettünk volna a gyerekekkel együtt egy "jutalom pizzázáson" részt venni és kikapcsolódni.

2019.12.17. Közös mézeskalácssütés

 Már javában tart az adventi időszak, lassan elérkezik az év legszebb ünnepe, a Karácsony.  Az ünnepre készülődve közös mézeskalácssütést terveztünk a nagycsoportos óvodásokkal együtt. A jó hangulatban rengeteg szebbnél szebb mézes sütemény pihent meg a tálcákon. 

2019.12.13. Nyílt tanítási napDecember 12-én rendeztük meg  nyílt tanítási napunkat a Mártélyi Iskolában. A szülők és óvodapedagógusok betekintést nyerhettek, hogyan is zajlik egy matematika és egy magyar óra. A gyerekek örömmel mutatták meg tudásukat minden érdeklődőnek.

2019.12.09. A mártélyi iskolába is ellátogatott a Mikulás


" Hull a pelyhes fehér hó,
jöjj el kedves télapó.
Minden gyermek várva vár,
vidám ének hangja száll.
Van zsákodban minden jó,
piros alma, mogyoró.
Jöjj el hozzánk, várunk rád,
kedves öreg télapó! " 

2019.12.05. "Pályaorientációs nap"

November 29-én szerveztük meg a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola Mártélyi Tagintézményén belül pályaorientációs napunkat. Az iskolás gyerekek betekintést nyerhettek különböző formában és életkoruknak megfelelően egyes szakmákba. Kora reggel a Mártélyi  Péküzembe látogattunk el, ahol Takács Zsolt pék és édesanyja Manyi néni fogadott minket. A későbbi órákban Nagy András Dániel  szemléltette  az asztalos munka eszközeit, majd látogatóba érkezett hozzánk Dr. Putz Anita polgármester asszony is. Megtudhattuk tőle, mi a jog, hogyan születnek a törvények, illetve miért felel az Önkormányzat és milyen feladatokat lát el. A mai napon vendégünk volt még Dr. Mándoki Anna vizsgáló rendőr, aki szakmai előadást tartott a rendőrség munkájáról.

Oldalak