2020.01.08. Egy tábla csokival a beteg gyermekekért"!

Vincze Gábor és Hetényi Zsuzsa segítségével a Mártélyi Iskolába is eljutott az idei csokigyűjtés felhívása! Kicsik és nagyok közösen tették sikeressé a jótékonysági édesség gyűjtést . A szeretet ünnepén ismét sikerült néhány gyermek arcára mosolyt csalnunk és egy-egy jókívánsággal kedveskednünk nekik!

2019.12.20. Falukarácsonyi ünnepség és pizzázásDecember 15-én ismét egy színvonalas műsort mutattak be az iskolás gyerekek a Falukarácsonyon. A rengeteg fáradozás, próba, gyakorlás sikeres szerepléshez vezetett. A téli szünet közeledtével szerettünk volna a gyerekekkel együtt egy "jutalom pizzázáson" részt venni és kikapcsolódni.

2019.12.17. Közös mézeskalácssütés

 Már javában tart az adventi időszak, lassan elérkezik az év legszebb ünnepe, a Karácsony.  Az ünnepre készülődve közös mézeskalácssütést terveztünk a nagycsoportos óvodásokkal együtt. A jó hangulatban rengeteg szebbnél szebb mézes sütemény pihent meg a tálcákon. 

2019.12.13. Nyílt tanítási napDecember 12-én rendeztük meg  nyílt tanítási napunkat a Mártélyi Iskolában. A szülők és óvodapedagógusok betekintést nyerhettek, hogyan is zajlik egy matematika és egy magyar óra. A gyerekek örömmel mutatták meg tudásukat minden érdeklődőnek.

2019.12.09. A mártélyi iskolába is ellátogatott a Mikulás


" Hull a pelyhes fehér hó,
jöjj el kedves télapó.
Minden gyermek várva vár,
vidám ének hangja száll.
Van zsákodban minden jó,
piros alma, mogyoró.
Jöjj el hozzánk, várunk rád,
kedves öreg télapó! " 

2019.12.05. "Pályaorientációs nap"

November 29-én szerveztük meg a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola Mártélyi Tagintézményén belül pályaorientációs napunkat. Az iskolás gyerekek betekintést nyerhettek különböző formában és életkoruknak megfelelően egyes szakmákba. Kora reggel a Mártélyi  Péküzembe látogattunk el, ahol Takács Zsolt pék és édesanyja Manyi néni fogadott minket. A későbbi órákban Nagy András Dániel  szemléltette  az asztalos munka eszközeit, majd látogatóba érkezett hozzánk Dr. Putz Anita polgármester asszony is. Megtudhattuk tőle, mi a jog, hogyan születnek a törvények, illetve miért felel az Önkormányzat és milyen feladatokat lát el. A mai napon vendégünk volt még Dr. Mándoki Anna vizsgáló rendőr, aki szakmai előadást tartott a rendőrség munkájáról.

2019.12.02. Mesemondó verseny

Közös mesemondó versenyt tartottunk a nagy csoportos óvodásokkal együtt. Az óvodát és iskolát összesen 17 tanuló képviselte, ők könyvjutalomban részesültek.

Gratulálunk az eredményeikhez!

2019.11.18. Rendőrségi előadásSzeretettel vártuk a nagycsoportos óvodások megjelenését is a rendőrségi előadásunkra,hiszen a biztonságos közlekedés szabályairól volt szó. A foglalkozáson mindenki aktívan és ügyesen vett részt, csoportmunkában pedig különböző játékos tesztek segítették a helyes szabályok elsajátítását.

2019.11.14. Állatvédelmi előadás
Az Argos Állatvédelmi Egyesület látogatott el hozzánk. Az óvodásokkal együtt tekinthettük meg az állatvédelemről és az állattartásról szóló előadásukat. Megismerkedtünk Baltoval és Ellivel. Az összegyűlt állateledel adományokat felajánlottuk egy állatmenhelynek.

2019.10.31. Halloween
Őszi szünet előtti utolsó napon a mártélyi gyerekek is szerették volna a Halloweent megünnepelni. Így tökfaragáson  és egyéb kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

Oldalak