• Óvodás programok 2019/2020


               

 

  • Eddigi programjaink:
 

2020.03.10. Ovi-suli váltó-játékos sportdélután ovisoknak 

Március 9-én játékos sportversenyre hívtuk a nagycsoportos óvodásokat. A délutánon a Malom, a Pál és a Pálffy Utcai óvodások, illetve negyedikként első osztályosaink vettek részt. A csapatok tagjai: 3 fiú, 3 lány 1 szülő és 1 pedagógus. Az ügyességi játékok között sor-és váltóverseny feladatok. voltak és nem maradt el a gyerekek kedvence az iskolatáskába ki- és bepakolás sem. A jó hangulatú délután végén minden versenyző érmet és ajándékot kapott. A Malom Utcai a „legdinamikusabb csapat”, a Pál Utcai a „legbátrabb csapat”, a Pálffy Utcai óvodások a „legbátrabb csapat”, első osztályosaink a „legtöbb legót gyűjtő csapat” címet is elnyerte.

Ovi-suli váltó-játékos sportdélután ovisoknak képgaléria

 2020.03.09. Tavaszi nyílt órák a leendő elsősök szüleinek

Március 5-én tavaszi nyílt tanítási napot tartottunk a nagycsoportos ovisoknak és szüleiknek. A tanórákon az érdeklődők tovább ismerkedhettek a leendő elsős tanítókkal, iskolánkkal, amelyet  egy jó hangulatú, kötetlen beszélgetés zárt.

2020.02.28. Mesevár-Óvodás program

Február 27-én ismét jó hangulatú programmal várta iskolánk a leendő első osztályosokat. A délutánt a harmadikos tanulók nyitották meg, majd az óvodásoknak meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésével folytatódott, amelynek témája a gyerekek által elképzelt álomiskola volt. A város 11 óvodájából több mint 60 pályamunka érkezett. A szép rajzokért mindenki ajándékot kapott.

A mesemondó délutánon több mint harminc óvodás mondta el kedvenc meséjét, amelynek jutalma egy ajándékcsomag volt és elnyerhették a legszebben beszélő mesélő, a legvidámabb történetet mondó, a legszínesebben mesélő, a legkülönlegesebb mesét mondó, a mesék világát legjobban megidéző mesemondó… címét.

www.vasarhely24.com/iskolapad/mesevar-ovodas-program-a-varga-tamas-altalanos-iskolaban

www.promenad.hu/2020/02/28/mesevar-ovodas-program-a-varga-tamasban


 

2019.11.07. Nyílt órák a leendő elsősök szüleinek

Nyílt órákat tartottak a leendő első osztályos tanítók a nagycsoportos óvodások szüleinek november 7-én. Az órákon a szülők betekintést kaphattak az itt zajló oktatási munkába, illetve megismerhették a tanítókat is.

A nyílt órák célja az, hogy a szülők megismerjék a tanítási módszereket és azt, hogy milyen légkörben zajlik az oktatás.

A nyílt órák képei

2019.11.21. Ovisok a Legóvárban

November 21-én Legóvár címmel családi délutánt tartottunk a leendő elsős gyerekeknek és szüleiknek. A jó hangulatú eseményen a harmadikos tanulók megnyitó műsora után az ovisok megismerkedhettek a tanítókkal, akik érdekes, interaktív feladatokkal készültek erre az alkalomra. A programozó szakkör diákjai a legórobotokat mutatták be a kicsiknek. A feladatok sikeres teljesítése után a Varga vár királyától kaptak emléklapot és aranytallért, az összegyűjtött legó elemeket pedig beépíthették a várba.

A tornateremben a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészet tanszakos tanulóinak munkáit tekinthették meg a gyerekek és szüleik.

Legóvár ovis családi délután képei


  • Leendő elsős tanítók bemutatkozása (névre kattintva):

                                              

     Lénárt Dóra              Juhász-Kissné Zombori Anita          Kóródiné Janicsek Éva                  Bánfi Zoltán


  • Beiratkozás a 2020/2021. tanévre:

A törvényes képviselők kétféle módon jelentkeztethetik gyermekeiket az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozásra a 2020/2021. tanévre vonatkozóan:

Csak papír alapon történő adminisztrációval:

törvényes képviselők a korábbi évek gyakorlatának megfelelően személyesen megjelennek a köznevelési intézményben.

Elektronikus jelentkezés lehetőségével kiegészített adminisztrációval:

KÖFOP l.0.0 - VEKOP 15 - 2017 - 00054 Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat Egységesítése és Elektronizálása (KAFFEE) projektben kifejlesztett elektronikus ügyintézési felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap; a továbbiakban: e-Ügyintézés felület) keresztül — regisztráció után — indítja a gyermek törvényes képviselője a beiratkozási folyamatot.

Az e-Ügyintézés felületén ki lehet tölteni a gyermeknek a beiratkozáshoz szükséges adatait a rendszer által felkínált űrlapon. Ezekhez az adatokhoz a felvitel után az érintett intézmény is hozzáfér, így a beiratkozás napján már nem lesz szükség ezek felvitelére. Emellett az egyes nyilatkozatok (törvényes képviselői nyilatkozat) a rendszerből letölthetőek, és aláírás után a másolatok feltölthetőek.

A beiratkozás napján — függetlenül attól, hogy a két jelentkezési mód közül melyiket választja — minden szülőnek meg kell jelennie személyesen az intézményben, ahol a beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat, illetve a nyilatkozatok eredeti példányát be kell mutatnia.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

 - A gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványok.
  - A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)   
 - A gyermek törvényes képviselőinek személyazonosító igazolványa.
  - Nyilatkozat a gyermek felügyeleti jogának gyakorlásáról.
  - A szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező nem magyar állampolgárok Magyarországon történő beiskolázásához szükséges dokumentumok: regisztrációs igazolás vagy tartózkodási kártya vagy állandó tartózkodási kártya.
  - Nyilatkozat arról, hogy a szülő valamelyik egyházi jogi személy által szervezett hit- és erkölcstanoktatást, vagy az állami erkölcstanoktatást igényli gyermeke számára.

Közlemény általános iskolai beiratkozásra - 2020/2021. tanév


Nyilatkozat gyermek törvényes képviseletéről


  • Fényképek a 2018-2019. tanév óvódás programjairól:

Legóvár

Mesevár