E-napló

Levelezés

Bejelentkezés

Névnap

2019. szeptember 18., szerda, Diána

Szavazás

Hogy érzed magad az iskolában?
Szeretek itt tanulni, szí­vesen járok ide.
70%
Nem szeretem ezt az iskolát.
30%
Összes szavazat: 57

Mobil Alkalmazás

 

 

 • Óvodás programok

   

   

 • Leendő elsős tanítók bemutatkozása:

  

Miskolczi Csilla bemutatkozása

1997-ben végeztem tanítóként testnevelés műveltségi területtel. 3 gyermek büszke, boldog édesanyja vagyok. Jelenleg 4. osztályban tanítok magyar nyelv és irodalmat, testnevelést, az alsó tagozaton tömegsportot tartok, illetve az elsős gyerekek difer mérését végzem. Ha önmagamat kellene jellemezni, a következők jutnak eszembe: sport, közösség, játék. Vallom, hogy az egészséges fejlődéshez elengedhetetlen a mozgás. Célom: a gyerekekkel megszerettetni a mozgást, esetleg célirányosan irányítani bizonyos sportok felé. Mindez persze sokkal jobb, ha egy jó közösség tagjai lehetünk. A közösen leküzdött akadályok önbizalmat adnak. Rendszeresen szervezek olyan szabadidős programokat, melyekkel közelebb hozhatom a gyerekeket egymáshoz akár szülőkkel kiegészülve. Aktív részese vagyok a Bodzási családi napok szervezőinek. Lételemem a játék. Szeretek játszani, és igyekszem ezt a „betegséget” terjeszteni. Szívesen tartok társasjátékdélutánokat. A tanítási óráimon is gyakran alkalmazom ezt a módszert. A munkámmal kapcsolatban határozott céljaim vannak. Ennek elérése érdekében igyekszem biztosítani személyre szabottan az erre fordított időt, a segítséget, a feladatok nehézségét. Egyenes embernek gondolom magam, nem szeretem, ha az esetleges problémák nincsenek megbeszélve. A gyermeket társnak tekintem a tanulási folyamat során. Szeretném, ha a lehető legtöbb tudással, a jövőben hasznosítható egyéb képességekkel gazdagodnának a közös „munkánk” során. Hiszem, hogy közösen (gyermek, szülő, pedagógus) sokra vagyunk képesek.  


Gémes Dóra bemutatkozása

Nevem Gémes Dóra. 18 éve végeztem Békéscsabán. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy rögtön állást kaptam a Varga Tamás Általános Iskolában. Nagyon szeretek tanítani, számomra ez hivatás. Fontosnak tartom, hogy a tanítványaimmal őszinte kapcsolatot alakítsak ki. Arra törekszem, hogy a tanítási órákon a komoly munkavégzés jó hangulatban folyjon. Jellemző rám a határozottság és a következetesség. Igyekszem kiaknázni a technikai lehetőségeket a tanulás során (aktívtábla, Tablet), ezek is színesítik az órákat. A tanulóimmal sokféle levelezős versenyen szoktunk részt venni. Ezekre a versenyekre együtt készülünk. Történelem szakkört tartok 4-től 8. évfolyamig. Ez a szívem másik csücske. A gyerekek is szeretik. Évek óta szép eredményeket érünk el az országos Honismereti Tanulmányi Versenyen. Ezeken kívül az iskolai papírgyűjtés és az iskolánk által megrendezett két matematikaverseny szervezője is vagyok.


Ferenczi Emese bemutatkozása

Ferenczi Emese vagyok,

a Körös-torokra szívesen gondolok.

Huszonnyolc éve a gyerekeknek élek,

S hogy jól teszem-e, attól csöppet sem félek.  

Kecskeméten szereztem a tudományt,

Ennek köszönhetem eme irományt.

Szeretem a matekot, a környezetismeretet,

Ezért a gyerekek csillogó szeme a köszönet.

A tanterem a második otthonom,

Így a díszítése is marad az én gondom.

Mickey, Minnie, Shrek, pöttyök,

Minden kész lesz, mire megjöttök.

Az angol nyelv az életem része,

Alsós nebulóknak juttatok belőle.

Csöpögtetem a tudást a kis agyakba,

Negyedikre beérik, ha a gyerkőc is úgy akarja.

Kellenek a szülők a munkámhoz nagyon,

Kérem őket, segítsenek, hagyom. :)

Saját gyermekem egyetemista lett, elment,

Csak hétvégén jön havonta kétszer- jóesetben.

Az osztályom a „pótlék” hétközbenre,

Ők az én kisbabáim, erre lettem berendezkedve.

Ölelés tőlük reggel, ölelés tőlük délben,

Ez ad erőt a további létben.

Legyen ez a végszó: humor nélkül nem élhetek,

Szeptemberben, remélem, találkozunk véletek!


Fodor Adél bemutatkozása

Fodor Adélnak hívnak, 20 éve tanítok a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában. A következő idézet kifejezi hitvallásomat: „A jó tanító olyan, mint a jó fecske. Tudásának fészkét állandóan építi, gonddal rakja, gyarapítja.” Számomra ez a következőket jelenti: 30 éves tapasztalattal is napi szinten felkészültnek kell lenni, teljes energiával lehet csak tanítani, állandóan megújulni.  A gyerekek fiatalon tartanak, lehet tőlük is tanulni, érzelmileg töltekezni. Nyitottság, rugalmasság jellemez.  Törekszem előhozni tanítványaimból a legjobbat, ösztönözni őket. A szeretet, következetesség, humor egysége működik nálam. Lehetőségeket kínálni, változatos módszerekkel, egyéni sajátosságok figyelembe vételével utat mutatni, terelgetni őket, ez a filozófiám. A tehetséggondozás mellett a felzárkóztatásra is hangsúlyt fektetek, fejlesztő pedagógus végzettségem is van. Élményszerű tanítás, közösséggé formálás az elsődleges, a Boldog Iskola programban is ezért veszek részt tanítványaimmal második éve. Ökoiskolai tevékenységem során programokat, versenyeket szervezek iskolai szinten is, hogy minél zöldebben gondolkodóbbak legyenek diákjaim. Búcsúzóul egy fontos gondolat: ”Az oktatás nem egy tartály megtöltése, hanem a tűz meggyújtása.”


 • Fényképek a tanév eddigi óvódás programjairól:

Legóvár

Mesevár

 • Beiratkozás a 2019/2020. tanévre:
 

A törvényes képviselők kétféle módon jelentkeztethetik gyermekeiket az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozásra a 2019/2020. tanévre vonatkozóan:

Csak papír alapon történő adminisztrációval:

törvényes képviselők a korábbi évek gyakorlatának megfelelően személyesen megjelennek a köznevelési intézményben.

Elektronikus jelentkezés lehetőségével kiegészített adminisztrációval:

KÖFOP l.0.0 - VEKOP 15 - 2017 - 00054 Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat Egységesítése és Elektronizálása (KAFFEE) projektben kifejlesztett elektronikus ügyintézési felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap; a továbbiakban: e-Ügyintézés felület) keresztül — regisztráció után — indítja a gyermek törvényes képviselője a beiratkozási folyamatot.

Az e-Ügyintézés felületén ki lehet tölteni a gyermeknek a beiratkozáshoz szükséges adatait a rendszer által felkínált űrlapon. Ezekhez az adatokhoz a felvitel után az érintett intézmény is hozzáfér, így a beiratkozás napján már nem lesz szükség ezek felvitelére. Emellett az egyes nyilatkozatok (törvényes képviselői nyilatkozat) a rendszerből letölthetőek, és aláírás után a másolatok feltölthetőek.

A beiratkozás napján — függetlenül attól, hogy a két jelentkezési mód közül melyiket választja — minden szülőnek meg kell jelennie személyesen az intézményben, ahol a beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat, illetve a nyilatkozatok eredeti példányát be kell mutatnia.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

 • A gyermek nevére kiállított személyi azonosítót igazoló hatósági igazolvány.
 • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány.
 • Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás

     - óvodai szakvélemény

     - szakértői bizottság szakértői véleménye

    - sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye.

  Nyilatkozat a törvényes képviseletről ebben a tekintetben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 4. könyvének előírásai az irányadók.

A beiratkozáskor az Etika/Hit- és erkölcstan oktatásra vonatkozó nyilatkozatot meg kell tennie a szülőknek.

Nyilatkozat gyermek törvényes képviseletéről