Iskolabemutató


TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét.


1. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap.

Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva.

Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi.

Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését egy másik iskolába.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során. A gyermek körzetes iskoláját az alábbi keresőfelületen: https://kir.hu/korzet és az iskolánk honlapján is megtalálják. (Beiratkozás fül alatt)

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor.


2. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben személyesen is megtörténhet.

2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett. Ez a következőképpen alakul iskolánkban:

 

a)      

Ha Önnek nem áll módjában az online felületet használni, akkor lehetőséget biztosítunk a személyes beíratásra előzetes telefonos időpontegyeztetés alapján. Kérjük, ebben az esetben vegyék fel velünk a kapcsolatot a 62-245-877-es telefonszámon.

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek.

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.


3. A beíratáshoz az alábbi dokumentumokra lesz szükség:

  • A gyermek születési anyakönyvi kivonata, személyi igazolványa
  • A gyermek lakcímet igazoló hatósági igazolványa (lakcímkártya)
  • A gyermek TAJ-kártyája
  • A gondviselő lakcímet igazoló hatósági igazolványa (lakcímkártya)
  • Nyilatkozat a gyermek törvényes képviseletéről (honlapunkról letölthető:)
  • Nyilatkozat életvitelszerű ottlakásról (honlapunkról letölthető)
  • Etika/hit-és erkölcstan nyilatkozat (honlapunkról letölthető)
  • Szakértői vélemény (ha van)
  • Rendszeres gyermekvédelmi határozat (ha van)

Kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal a 62-245-877-es telefonszámon, vagy írjanak nekünk az iskola@vargatamas.hu címre!

Rácz-Balog Renáta

mb. intézményvezető


Kedves Érdeklődő Szülők!

2021. február 2-án, kedden 17.00 órai kezdettel online beiskolázási tájékoztatót tartunk az iskolánk iránt érdeklődő szülők számára. A tájékoztatón megismerkedhetnek a leendő osztályfőnökökkel (Ferenczi Emese, Héjjáné Hódi Ilona) is. 

A részvétel előzetes jelentkezés útján történik, ezért kérjük, hogy az iskola@vargatamas.hu címen jelezzék az eseményen való részvételi szándékukat.


Kedves Szülők!

Iskolánk a 2021/2022-es tanévben két első osztály indítását tervezi. A suliváró programsorozatunk egyik legfontosabb része a leendő elsős tanítók megismerése.

A járványügyi helyzetre való tekintettel erre egyelőre személyes találkozás útján nincs lehetőség, de az alábbiakban fogadják szeretettel Ferenczi Emese és Héjjáné Hódi Ilona bemutatkozását.

Ferenczi Emese bemutatkozása

        

Héjjáné Hódi Ilona bemutatkozása

   Kedves Szülők!
 
Kövessék frissülő bejegyzéseinket  a www.vargatamas.hu honlapunkon az Ovisoknak menüpont alatt, vagy az iskolánk Facebook oldalán. 

November 16. után új információkkal jelentkezünk! ❤️

Az eddigiekhez hasonlóan felmerülő kérdéseikkel keressék intézményünket az iskola@vargatamas.hu címen.
 
# vargasuli # vargasleszek # vargasnaklennieleterzes
 

 
 
Tájékoztató iskolánkról a Rádió Hét Közös nevező című műsorában:

Kedves Szülők és Nagycsoportos Gyerekek!

Várjuk szeretettel Lego alkotásaitokat a karácsony jegyében.

Az elkészült díszekről fotót kérünk, amelyhez csatolva küldjék el a következőket az iskola@vargatamas.hu e-mail címre:

Gyermek neve:

Életkora:

Segítő neve (szülő, pedagógus):

Óvoda:

Építs és tanulj!

A Varga Tamás Általános Iskola Alsós munkaközössége