2019-20. tanév

November

 

Eric Kastner: A két lotti

 

Ezt a könyvet azért kezdtem el olvasni, mert anyukám azt mondta, hogy neki kötelező olvasmány volt ez a regény. Nekem is nagyon megtetszett, mert egy érdekes történetnek találom. 2 lányról szól, akik testvérek, de akik nem tudnak egymásról. Ők valójában ikertestvérek, és ha elolvassátok, rájöttök, hogyan derül ez ki. A 12. fejezet a kedvencem, mert abban szerelem is van és boldogság.

Koczka Fatime


Október


J.K. Rowling: Harry Potter és a titkok kamrája

Nekem a kedvenc könyvem a Titkok kamrája. Azzal kezdődik, Harry Potter nevelőszülei sajnos még mindig nem kedvelik a fiút. Kap újra egy levelet, de nem a baglyoktól, hanem egy trolltól. Ez egy figyelmeztetés, hogy ne menjen vissza a Roxfortba. De ő vissza akar menni és jön érte régi cimborája, Ron és elviszi. De nem akarom elmesélni az egészet, mert nagyon összetett a történet, de mint látjátok az eleje is nagyon tetszik nekem és az egész.  Mindenkinek ajánlom ezt a részt, mert jó kalandok vannak ebben is és vicces is.

Posztós Márkó

 

Szeptember

 

Téti István: Manfréd és Anton kalandjai

Nekem a kedvenc könyveim Manfréd és Anton történetei. Már sok könyvet elolvastam ebből a sorozatból. Manfréd és Anton testvérek. Manfréd a nagyobbik gyerek, Anton a kisebb. Mindig kalandokba keverednek, merthogy kíváncsiak. Az egyik ilyen kalandjuk télen történt, ez nagyon tetszett nekem. Egyszer télen lementek az erdőbe és hallottak valami hangot: egy vaddisznó volt, ami elkezdte kergetni őket. Addig kergette őket, amíg bele nem esett Anton egy mély árokba…. Ha kíváncsi valaki a folytatásra olvassa el a második részt, melynek címe: Téli szünet.

Geletóczki László

 


Május

 

Jeff Kinney: Kutya egy idő

Ez a könyv nagyon szórakoztató. Nagyon jó időtöltés ezt olvasni, mert vicces, humoros. A könyvből már film is készült, de jobb elolvasni, mint filmbe megnézni. Én mindenképpen ezt ajánlom. Én a könyvtárból kölcsönöztem ki ezt a könyvet és úgy megtetszett, hogy kaptam egy saját példányt a szüleimtől a Ropi napló sorozatból.

A történet Gregről szól, akinek elkezdődik a nyári szünete. A családjának és neki egészen más a terve, arról, hogy hogyan töltse a nyarat. A végén egy csomó dolog történik vele és a barátjával. Greg még egy kutyát is kap.

Finta Attila

 


 

Április

 

Rick Riordan: A villámtolvaj

Nekem a kedvenc könyvem, illetve könyveim a „Percy Jackson” könyvek.  Ha valahogyan egy mondatban össze kellene foglalni ez a sorozat a görög mitológia modern folytatása. A görög istenek addig léteznek, amíg van a nyugati civilizáció és mindig ott tűnnek fel, ahol a legtöbbet ábrázolják őket. Ebből adódik, hogy a fontosabb helyszínek is változnak: pl. az Olimposz átkerül az Empire State Building tetejére és az alvilág bejárata Los Angelesbe. Hogy kicsoda Percy Jackson és kinek a fia? Ezt a csattanót nem lőném le. Olvassátok el minél többen ezeket a könyveket, mert izgalmasak, viccesek és még tanulni is lehet belőlük.

Tóth Nimród Benedek


 

W. Bruce Cameron : Egy kutya négy élete

Nagyon nagy élmény volt kiolvasni ezt a könyvet. Ez egy olyan regény, amit le se lehet tenni, mert izgalmas és érdekes.

A főhős egy kutya, akinek négy élete van, de sajnos minden élet után meghal és újjászületik egy másfajta kutya képében. A lelke mindig ugyanaz marad és a gondolatait olvassuk a könyvben. Az külön vicces, hogy az első életében fiú, a másodikban lány. Az első gazdáját szereti a legjobban és a végén újra megtalálják egymást. Én imádom ezt a könyvet. 

Somogyi Réka


Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi